Igår åt vi väldans gott igen. Delar härmed med mig av denna
rätt också. Broccoli och blomkålsgratäng, bräkt kassler och äppelyoghurt.
1 äpple
¼ dels rödlök
3 dl turkisk yoghurt
ca 1-2 kryddmått salt
Skär äpplet i små tärningar och finhacka löken. Blanda med
yougurten och salta. Ställ kallt tills servering.
½ blomkålshuvud
1 broccoli bukett
2-3 dl creme fraise/grädde
½ grönsaksbuljong
ca 3 dl riven ost, gärna cheddar eller annan smakrik ost
Skär grönsakerna i mindre buketter och bland i en ungsform,
sätt in i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader. I kastrull häller du grädden och
låter buljong smälta. Lägg i 2/3 av osten och låt detta smälta ihop till en sås
som du sedan häller över grönsakerna. Peppra lite efter smak. Ställ in en 15-20
minuter till, när grönsakerna börjar mjuka tar du ut den och stör över den
sista delen av osten. Stoppa in den igen tills osten har smält.
Stek kasslen i en panna utan fett. Servera med gratäng och äppelsås. Jag skar även upp lite morots- och äppelstänger för Elsies skull. Mycket uppskattat. Äpple och kassler passar så sjukt bra ihop.
2 kommentarer:
Alltid bra med enkla vardagsrecept! Ska testa det här. Gillar kassler men har haft dålig fantasi när det gäller vad jag ska göra med den.
Kul, hoppas du gillar det!
Skicka en kommentar