onsdag 1 februari 2012

Hjälp!

Helge vill inte bli matad längre. Det i sig är helt okej, men problemet är att jag inte vet vad jag ska ge honom eftersom han sätter det mesta i halsen. Han har ju 7 tänder, men är inte så himla bra på att tugga ännu... Tips?



"att bli matad är för whimps!"

5 kommentarer:

Anonym sa...

min tjej (8mån) vill också äta själv, hon sätter dock sällan i halsen men har bara två tänder vilket hon klarar sig utmärkt med... hon äter det mesta i lagom stora bitar, tex: ärtor, majs, pasta ris, broccoli, vitkål, bönor (delade), russin , torkade aprikoser, bananbitar, kuber av korv, leverpastej, kokt dinkel, bröd, lite allt möjligt helt enkelt. bitar av kokt ägg är ju också perfekt!

Lena sa...

Vill bara säga att din lilla Helge slår det mesta i söthet. Sedan till tips så är det väl att ge honom små bitar av allt möjligt.

Sophie sa...

tack för tipsen och Lena, tack för fina komplimangen om Helge!

Ewonne sa...

Bra fråga! Har inget vettigt svar, men exakt samma "problem". Min dotter är 8 mån och har märkt att hon gärna vill äta själv nu förtin. Men hon har inga tänder alls och jag är konstant LIVRÄDD för att hon ska sätta i halsen.

Sophie sa...

Jag tror att vi kör på "övning ger färdighet". Han får tugga och suga å gnaga och vi sitter intill, redo att hjälpa till när han sätter i halsen :)