måndag 25 maj 2009

Vad hände med lugnet?

Shit. Idag började jag tänka på allt som är kvar att göra i lägenheten och fick lite panik. Men bara lite. Efter föräldrakursen och middag hade jag lite sammadragningar så jag la mig i ett bad för att slappna av. Väl där kunde jag inte sluta tänka på lägenheten och renoveringen och ropade in Partymannen. Han är helt slut. Han har asmycket på jobbet, renoverar varje ledig minut och försöker fokusera på att vara en del och njuta av graviditeten... Han ser inte pigg ut just nu, det kan jag intyga.

Vi började räkna upp allt som måste göras i lägenheten och räkna dagar och helger. Imorgon går jag in i vecka 36, dvs bebisen kan komma om en vecka (jag går säkert över tiden och bla bla bla, men den tanken lugnade inte just nu). Vi har hjälp två helger framöver, sen vet vi inte. Men snart är det midsommar och då kan ju ingen hjälpa till och sen måste vi flytta. Och vem, om någon, kan hjälpa oss flytta? Vi insåg att vi måste kolla upp hur mycket det kostar med flyttfirma. Det här är bara toppen på isberget av saker som måste fixas, innan den sista juni. Då vi flyttar ut från ettan och Parvel är beräknad till den 29:de juni. Mycket panik.

Vad i helvete har vi gett oss in på?
Just nu känner jag att vi skulle flyttat till en nybyggd lägenhet i Hammarbysjöstad istället. Med tvättmaskin, där allt är nytt och det bara är att ställa in möblerna. Vi kanske inte hade hittat en vi gillade, men den hade iaf varit bobar. Vad i hela friden tänkte vi med? Paniken och ångesten och stressen ligger som en dimmar över oss. Jag hade ju ett sånt härligt lugn! Vad fan hände med det??????


6 kommentarer:

Sofie S sa...

Lugn. Det kommer ordna sig på nåt sätt. Klart man ska bo där det känns perfekt! Det kommer bli bra. Fattar att du/ni har panik, men allt löser sig. Kram!

Anonymous sa...

Gör klart det ni känner måste vara klart innan ni flyttar in. Det andra kan kanske vänta, gör ni det så hinner ni bo in er och bestämma om ett tag hur ni vill ha det och fixa klart i lugn och ro.

Har bara erfarenhet från en flyttfirma och det den här: http://web.comhem.se/sakra-hander/

Anlitade dem för 6 år sedan (hjälp vad tiden går fort) och det funkade hur bra som helst. Snabbt och trevliga flyttkillar, har aldrig haft så roligt när jag flyttat förut.

/Annika

Nicolina sa...

Hej du!
Jag kommer hem till Stockholm den 7e juni, och behöver ni hjälp med nedpackning/uppackning så hjälper jag gärna till :) Jag är grym på att packa! Kanske låter lite småskumt eftersom vi aldrig träffats men jag tror stenhårt på medmänsklighet och att man ska hjälpas åt..och sen gillar jag att flytta också haha
MVH Nicolina

Sophie sa...

sofie s: det gör väl det...
annika: tack för tipset. det var en av diskutionerna vi hade igår. det är tyvärr inte riktigt så enkelt som att bara lämna ett rum till sen...
och tack för flyttfirma-tips!
nicolina: det här kan mycket väl vara en den snällaste kommentaren jag nånsin fått. du är ju bara för underbar! vilken medmänniska! jag hojtar om pack-hjälp behövs och bjuder packerskor på fika! KRAM!!!

Anonymous sa...

...det är ju aldrig det, för då är ju risken att man till slut inte ser hur det ser ut å då blir rummet aldrig klart. Tänkte inte på det bara...
/Annika (igen)

Joanna sa...

nu kommer jag försent med lugnande kommentarer för några inlägg ovan ser jag ju att du lugnat dig.

det är lätt att få panik över tidsbristen men det absolut värsta i lägenhetsväg som kan hända är väl att ni flyttar in i en halvfärdig lägenhet.

för allt löser sig (även om det är de sista ord man vill bli tröstad av när man är som mest stressad).

dessutom hade jag SÅ GÄRNA hjälpt er att flytta.
jag gillar nämligen precis som nicolina att flytta, att kunna hjälpa vänner med min bärkraft.
men det vet vi ju att det i nuläget inte är särskilt aktuellt för mig.
nästa gång då. när ni flyttar till stora fina huset.
då hjälper jag er att flytta.

kram fina.