måndag 27 juni 2011

Midsommar 2011 - den lite sannare versionen.

Ute i skärgården har jag spenderat många många midsommrar. Både som barn, tonåring, halvvuxen och nu, småbarnsmamma. Vi var här förra året. Och förrförra. I år skulle vi varit nån annanstans, men pga av att mina kusiner från USA skulle kommit bestämde vi att vara med dem. Tyvärr dök de ju aldrig upp, men vi körde på med skärgårdplanerna. Min bror och hans flickvän och dotter var oxå ute, vilket var väldigt roligt för Elsie som tycker mycket om kusinen Kira.

Första natten var okej, men vårt rum har inga gardiner så klockan 05 vaknade Helge och tyckte det var dag. Han brukar ALDRIG vakna så tidigt. OM han gör det, så ammar jag och han somnar om. Men inte nu. Och fina Elsie, sov längre än vanligt. Jag vaknade dessutom förkyld på midsommarafton. Hur-fuckin-ra.

Vackra Småbarnsföräldrar (förkylda och aptrötta)

Gullig gullunge i famnen på gammelmoster

Efter att vi kastat i oss en silllunch bar det av till dansbanan där det var midsommarstång, sång och dans, lekar och godis. E tittade storögt på alla människor och verkade tycka att det var ganska kul. Tills några dansade in i henne och vi gick åt sidan. Då hade hon bajsat i blöjan. (Första gången i en lång rad blöjbyten eftersom Elsies mage kakkade ur och var dålig i magen hela helgen.) Johan och hon gick hem och bytte och kom sen inte tillbaka. Kira hade varit tvungen att gå och vila igen så alla barnen var borta (utom H som somnade i sjalen efter att ha varit vaken och trött och grinig i ett par timmar men inte kunnat somna) så resterande vuxna gick hem efter ett tag vi med.



På kvällen var det midsommarbuffé och dans på dansbanan för de som orkade. Vi orkade inte. Jag hade skitont i halsen, helt slut efter att ha kämpat med att få Helge att sova hela dagen. 22.35 låg vi på vår uppblåsbara SJUKT OBEKVÄMA säng och sa nattinatt. Helge vakade 4 minuter senare. Han fick komma och ligga brevid mig i vår guppiga säng. Varje gång Johan rörde sig hoppade hans lilla kropp upp och ner. Elsie var dålig i magen på natten så Johan var uppe och sprang en del.


Dagen efter softade vi runt, gungade och lekte. Elsie ÄLSKAR att vara på landet. Hon älskar att skutta runt på gräsmattan, kolla in sniglar, sparka boll, kasta boll, gunga, springa, rulla. Det är så mysigt att bara sitta och titta på henne när hon leker. Hon pratar ofta för sig själv, sjunger och babblar. Sjukt gulligt.




Helge ville inte sova speciellt mycket under helgen, så han hängde på någons axel mest hela tiden (mest min och Johans). Vi kämpade och kämpade med att få honom att somna men jag tror det var för mycket för honom. Alla intryck, all frisk luft. Som tur var fanns det många famnar för Helge att avlasta oss på dagen. Elsie gick förbi då och då för att kolla att han var okej. Hon är så varm och gulligt mot honom, en riktigt fin storasyster. Som sov länge alla mornar och blev väckt av Helge istället för tvärtom.


Summasumarum; Helt okej midsommar. Med massa glimtar av sockersött en ett bedövande töcken av trötthet.

Inga kommentarer: