onsdag 22 juli 2009

Älska amningscentrum

Hinner inte skriva så mycket idag, för Elsie vill inte sova (ironiskt nog). Men var på amningscentrum idag och fick en och en halvtimmes 'coaching' av en fantastisk barnmorska. Elsie var jätteduktig och tog bröstet jättefint och banmorskan trodde att vi skulle klara det här bara bra. Dessvärre har hon gått ner lite i vikt och därför måste vi nu ha ännu bättre koll på hennes matvanor. Jag misstänker att det är de två sovdagarna som gjort att hon gått ner lite. På fredag ska vi väga henne igen och ringa och prata med barnmorskan från amningscentrum (AC) om resultatet. Tills dess ska vi öva och öva och öva utan gummitutan. Det går ganska... eller ibland går det bra och ibland inte. Hon snuttar väldigt mycket och äter kanske inte tillräckligt. Köpte en amningskudde på Blocket som funkade svinbra på AC men hemma har jag lite problem med att få den att funka med våra stolar. Så, nu börjar en tid av ännu mer amning eftersom vi nu fått 'order' om att amma var tredje timme fram till fredag och viktkollen. Förhoppningen är att hon ska sova gott i natt eftersom hon nu varit vaken, ammat, somnat, vaknat, ammat, somnat och vaknat igen från och till sen 18-tiden.

Imorgon har vi förhoppning om att åka till Sickla köpcentrum och köpa lite kläder till Johan och nya kuddar till oss båda (spännande värre). Om Elsie tillåter vill säga.

Åh. Just det. Jag åkte buss och tunnelbana för första gången med vagnen idag. Först med Johan och sen en bussresa helt själv! Det var aspirrigt men härligt. Underbart att vara lite mobil igen.

Inga kommentarer: