onsdag 25 november 2009

Hjälp mig hitta den ultimata koftan! (Eller bara en jäkligt snygg en)

Nu jäklar. Jag fyller 32 imorgon, Dax att skaffa sig en kofta som är lika snygg nu som när jag fyller 35... Jag är beredd att betala lite mer. Jag vill inte ha en kofta som nopprar sig efter en månad eller tappar all form efter ett par tvättar. Jag vill ha en skön kofta- inte oversize, men gärna lång eller halvlång- men snygg passform och gärna någon rolig detalj. Det kan vara tyg som veckar sig, fina knappar eller mönster i stickningen. Den kan vara svart, eller lila, eller grå. ja, nästan vilken färg som helt utom brun. Har kollat några duktiga designers; Dagmar, inget. Carin Wester, inget. Jag vill köpa kvalitet! Tips!?!?!?!


Tack!

ps. Holy crap. Fyller jag 32???!?!?!?!?!? Vad hände lixom?

5 kommentarer:

Sunflower sa...

STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!! Ang. koftor ska du i så fall satsa på en i cashmere, eller i 100% ull om inte du är känslig. Mint and Vintage har bra rea just nu. Där finna några koftor som kan falla dig i smaken, från Månestråle. På första sidan, på rea sidan, finns en i lila och en i begie. Båda är rätt du. :) Sen finns det på sidan 4 eller 5, rätt enkla men i bra material. Kolla in: http://www.mintandvintage.com/?cat_id=48

Varkenoch sa...

Håller med sunflower ang. material, och lägger till: Mjukare = mer ludd, grövre och lösare = mer ludd. Tätt, tunt och mjukt = luddar lite i början, men sedan håller det bra, och håller också formen bra.

kajsa sa...

Pringle of Scotland!
Jag snor min mammas koftor av det märket och hon i sin tur har fått dem av sin mormor. De har alltså cirkus 50 år (eller mer) på nacken och ser fan i mig ut som om de vore köpte i förmiddags. Helt sjukt. Men sant. Kolla in dem. De kostar men sen kan du ju ha dem förevigt. Och Elsie också. och Elsies barn. :)
Massa kramar och freakin grattis!

Lotten sa...

Först grattis!!! och sen till koftandet :) Jag shoppade mig en kofta när jag var på Irland för några månader sedan och prismässigt så uppfyller den dina krav då den kostade mer än flygbiljetten fram och tillbaka.. ;) Men what a heck, den är fin som ögat och jag är helnöjd! http://www.fishermanoutofireland.com/SB.html är sidan och jag är stolt ägare till den på sid 11. Gillar den lite långa grå på sidan 2 också.

Ulrika sa...

Slår ett slag för svenska Pernilla Svenre som jag tycker gör så fina kläder! www.pernillasvenre.se
Gillar hennes tröjor och koftor, helt underbart mjuka och sköna, trots ull och varma är de också. Säljs bl a på Konsthantverkarna på söder i Stockholm och så vet jag att hon har en egen butik någonstans i krokarna vid Mariatorget.