onsdag 8 maj 2013

Hej

Jag har bloggat sen hösten 2006 och det har varit väldigt givande och roligt. Sen barnen kom har jag oundvikligt bloggat en del om dem. Nyligen satt jag i ett föräldramöte och fick höra lite tankar om fotografering av barn, och anvädningen av bilderna på t ex internet. Jag har ju funderat kring detta förut och minskade bloggningen av barnen efter det, men nu känner jag att jag vill ta det ett steg längre och utesluta dem helt. Det låter lite drastiskt och fånigt kanske, men jag känner att det nog är det rätt (även om jag gärna vill strössla hela internet med mina vackra barn VARJE DAG helst om jag kände mig trygg med det).

Så ni vet.

Dessutom är jag usel på att blogga men bra på att instagramma så min 'modeblogg' eller vad man vill kalla den, finns from nu även på instagram @wawavooms

Länk här:

Instagram

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej! Har själv en dotter och funderar mycket på foton på internet och så. Vad var argumenten som fick dig att besluta dig för att sluta lägga upp bilder på dina barn? Nyfiken!
/ Sofie

Sophie sa...

Sofie, det är något jag tänkt på länge som sagt, men det jag fick höra var två saker. Först hur pedofiler genom fb och bloggar tar reda på hur gamla barn är och utnyttjar detta och annan info för att ta kontakt med barn. Sen berättade var förskolechef om en föreläsning/seminarie hon var på om hur vi fotograferar våra barn utan att fråga dem, vi publiserar bilder utan att fråga dem osv. Jag tänkte på hur ofta jag slänger upp mobben i ansiktet på mina barn och fotar och fotar och var ger det för signaler? måste man fota allt? Och vem ska få se bilderna? OCh framför allt nu när de börjar bli stora, vill de bli fotade? De har ju rätt till en egen åsikt.
Lite så går mina tankar. Som du hör är det lite röriga :)