lördag 30 april 2011

Favoritsaker. Ja men visst.

Eftersom ni tyckte att man fick önska sig att inte få kläder till H på hans kalas gick jag in och kollade lite på vad vi skulle vilja ha. Fastnade på favoritsaker.se. OMG. Vad mycket fint! Här ett utval av saker lilla H skulle vilja ha. Eller som jag önskar till honom...

Finfina poster. Här är en favorit.

Sparbössorna är underbara. Man behöver visseligen bara en. Men vilken färg??? Alla är ju underbara...

Orange är ju en favoritfärg...


Dessa underbara väggdekorationer vore superfina i H och E's rum.

En väska behöver man alltid.
Samma med små lådor för Lego, kritor, pinnar och annat viktigt.
Och ugglor är ju underbara.
En stor päronformad sittpuff är varje barnrums lilla onödiga lyx.
Sen något vi verkligen behöver. Två såna här från Ikea skulle vara fina med detta:
Eller detta:
Båda är lika fina...
Oj. Den här färgen på elefantbössan var ju härlig...
Och GULT! Jag saknar gult hemma hos oss!


Krokar (med ugglor) behövs alltid.

Ni ser. Larvigt mycket att välja mellan. Hoppas någon hör min bön :)

alla bilder är lånade från favoritsaker.se, www.littlefairies.se och ikea.se

Svarta tavlan

Detta är en julklapp från mormor med familj. Som vi öppnade förra veckan. 4 månader efter julafton. Vi är konstiga. Jag vet.


Ritar en... Katt?


Och suddar ut.


Ritar igen.


Nej. Det blev fel. Sudda sudda.


Nu jäklar.

Bebisen behöver en walk-in-closet


Fina Helena
, som har en bebis i magen-hurra!-, kom förbi i onsdags på en fika. E (och H) fick två fina Plupp-böcker och H denna underbara PoP-body! Älskar den! Dessutom hade hon med sig galet stora och goda bullar.

Apropå kläder så har den här ungen H GALET stor garderob! Han har nästan fler ombyten än mig nu. Förutom E's gamla kläder, som alla är fina och fortfarande hela och fina, så har han fått massa fint från snälla besökare. Hoppas han är stl 62-68 väääääldigt länge :)

Vi ska ha kalas (typ namngivningskalas) för honom i maj och jag tror jag får på ett diskret sätt säga att presenter som inte är i klädväg är att föredra... får man göra så?

fredag 29 april 2011

Bara undrar...

Jag har ingen struktur eller ordning på Hs ät och sov-tider. Borde jag ändra på det? Och hur isf??



Test

Maj gad. Kom just hem från ett 2-års kalas på gården hemma hos f-dags barnet. E var ledig från dagis. H sov visseligen en hel del men maken till frånvarande vuxen får man leta efter. Jag pratade typ inget. Utom lite med mina barn. Jag hann inte ens fota E när hon åt sin första glass.

E somnade o vagnen på väg hem men ligger nu i sin säng. H äter. Om en timme kommer mormor och hämtar E och jag kan förhoppningsvis pusta en stund... Jag är helt slut efter fm. Men nu vet jag att det går iaf. Mitt sällskap är inte så givande för andra vuxna men jag klarat!








Tre saker

Igår blev jag så ledsen på vårt dagis. Alla har sagt mig att jag inte ska panika om jag blir sen till dagis nån gång, men det gäller tydligen inte på vårt dagis. Igår kom jag 15 min sent till dagis (för första gången!) eftersom jag var tvungen att mata H innan vi gick hemifrån (just den situation jag har haft problem med och oroat mig över). Då hade fröken P hunnit ringa både mig och J och när jag kommer säger hon att "det är viktigt att passa tiderna". Jag ursäktade mig och berättade att jag var tvungen att mata H och att jag pratat med fröken A tidigare och bett om överseende första veckan. Fröken A var såklart urgullig och förstående och sa att det inte var nån fara men stressade lätt överkänsliga jag var redan ledsen. Gick hem med klump i magen och tänkte "varför är alla andra dagis så förstående och inte vårt?".

Sen började denna dag med ett samtal med ups där kundtjänstkvinnan var så oförskämt otrevlig mot mig att jag blev arg. Dessutom kommer min dator inte förens på måndag :(

Dessutom var igår efm bajs. E fick titta på hundra avsnitt av "Molly" för H vägrade somna. Han var vaken nästan hela tiden från 14-19. Hann inte fixa mat eller leka med Elsie ett enda dyft :(


Tre dåliga saker. Idag måste bli bättre.

torsdag 28 april 2011

Två suddiga önskningar

Det här halsbandet med fjärilar är jag lite (läs=mycket) kär i. Kan någon hälsa Johan att det vore en fin morsdag present alternativt försenad förlossningspresent?!



Och sen. Gula ballerinas. Hur kan man gå fel med gula ballerinas? Det kan man inte. Det enda felet är priset i kombination med min inkomst just nu.



Nya glajs








Posering på balkongen i nya solglasögon, de röda är från hm och de vita är från monki.

Lunch ute. Typ.

Vår balkong börjar arta sig. Men ni får inte se den riktigt ännu. Det är fortfarande massa skräp och grejs på golvet (vi har inget grovsoprum och ingen bil). Men attan vad varmt det är på den. Åt lunch å läste mama där ute medans H sov, och fick panghuvudvärk!! Var tvungen att ta Alvedon å lägga mig och vila lite. Nu är det bättre. Nu ska jag diskret väcka H och mata honom så han inte freakar ut när vi ska hämta Elsie.





Inte jordens bästa lunch, men gott!

Man får passa på att njuta/skryta

Här går jag i morgonsolen med sovande bebis i vagnen.





onsdag 27 april 2011

Jag ska sova nu...

...skulle bara visa mitt 5- veckors gull.


Det var allt. Mer från oss imorgon.

Miniugglalala


Inom kort kommer jag att lägga upp miniugglalalas till försäljning på ugglalala.se
Två stycken miniugglalalas hänger redan fint på våran vagn och H gillar att ligga och titta på dem.
Randigt och färgglatt är ju melodin när det kommer till små bebisar!
(De säljs separat och utan plasthänget som syns på bilden)

Kära läsare

Jag funderar på att flytta hela bloggen till en ny adress typ sophiewaw eller nåt (waw.blogspot.com var tyvärr taget). Nån som gjort det som vet att det funkar? Kommer allt med, alla gamla inlägg och allt??

/mvh rookie on the moving of blog-front

Min vän doulan

Min vän Cecilia är inte bara en klok fyrbarnsmor och fin vän utan också doula. Hon har fixat en fin hemsida med blogg! Om du väntar barn eller/och vill veta mer om vad en doula gör ska du kika in där!








Just nu

En ärtig mamma från dagis sticker ut på springrunda med vagnen. Jag provar kläder och vill böla. Nån som har träningstips för en mamma som inte kan lita på att bebis vill åka vagn?


tisdag 26 april 2011

Too good to be true

Eftermiddagen gick bättre än jag kunnat drömma om. Helge somnade på väg till dagis och sov i två och en halv timme! Jag hann umgås med Elsie, softa, laga mat och plocka lite! Nu skickar jag in kort för framkallning och väntar på att Helge ska vakna (somnade runt 45 min sen) och vilja ha mat.

Det var ett kort och relativt tråkigt inlägg.

På fredag...

...ska den komma. Min nya macbook pro. Shit va jag längtar. Fånigt mycket faktiskt. Som om jag kommer ha tid med den. Ha!




Hallå!?

Vars är ni? Har ni fortfarande påsklov eller??



Ibland flyter det på...




Vilken förmiddag! Lämnade E på dagis: gick bra! H somnade i famnen och jag la vagnen innan vi gick. Promenerade till götgatan, köpte blommor och kattsand, hämtade upp framkallade bilder och hann prova kläder på monki innan H vaknade. Ammade/fikade nyttigt på svarta lådan och gick hemåt efter en timme med en bebis som låg vaken i vagnen och tittade! Hurra!!! Och. Hann hem innan han tröttnade! Nu ska jag försöka söva honom igen så jag hinner äta å kanske kanske ställa ut blommorna jag köpt. Som sällskap till de fina påskblommor vi fått.

Om två timmar ska vi göra oss redo för hämtning. Det är en helt annorlunda föräldraledighet den här gången, det är helt klart.

Mobilt

Utan min mobilbloggning skulle det inte bli nån blogg. 90% av min inlägg görs på mobben. Nu tex. ammar jag i skrapan.



Ingen bröstbild idag, men väl en färgglad bild på Helges tröja, mina byxor och vår filt.

måndag 25 april 2011

Plus, minus och malligheter

Negativit; Det går inte så bra att få struktur på amningen. Nappen funkar bara ibland. Jag vet aldrig hur länge han kommer sova i vagnen och hur det kommer bli när han vaknar. Blir därför väldigt få och små promenader (som jag saknar).
Posetivt; Nätterna är fortsatt relativt enkla, vakna, amma, somna om. Han är frisk. Han kan sitta längre och längre stunder i babysittern. Han tycker pappa är mer och mer okej. Tom roligt ibland.
Skryt; Han ler med ögon och mun när jag busar med honom och har gjort det sen har var bara ett par veckor. Han är superstark i nacken. Precis som storasyster.



Somna å sova i famnen=da shit (tycker H)

Picknicken

Vi gjorde ett tappert försöka att ha picknick i tanto igår. Så här i efterhand fnissar vi lite åt våra rookiemistakes. Plockmat istället för färdiga mackor. Glömde filten. Å mjölken till mitt kaffe. Trodde att snart 2-åringen skulle sitta ner 5 minuter när hon äntligen är fri efter vinterns overallfängelse. Inbillade oss att bebisen skulle sova länge istället för att vilja amma å bli buren. Ha! Nej. Det var inte den mysigare picknick vi haft men vi är stolta över att vi kom iväg!



Å Elsie hade vansinnigt kul.


Samlade pinnar.


Snurrade runt runt runt!



Å gungade och tittade fascinerat på hundar å människor. Som vanligt.


Ja. Det var en fin fm trots allt.

söndag 24 april 2011

Elsies nya pjucks

Men hallå vad fina skor vi hittade. Älskar!






Finns den i vuxenstorlek? Vill ha juh. Finns bl.a. här.

Inte jag inte

Det tristaste med högtider är att de flesta bloggare tar bloggpaus. De är alldeles för upptagna med att leva.



Katten vet hur man slappar

lördag 23 april 2011

Man tager vad man haver

Påskgodiset är uppätet. Vi GLÖMDE köpa nytt idag! Det blir nödlösning;


Bär finns i frysen, yoghurt i kylen, florsocker kvar från mina misslyckade försök att göra mintkyssar i julas. Och vaniljsocker har man väl alltid hemma?!

Fast helst skulle jag vilja skicka iväg Johan att köpa nytt. Men det gör man ju inte. Det är ju taskigt.

Förmiddags fun

Idag har vi varit iväg in till "stan", närmare bestämt Åhléns city och Clas Ohlson i gallerian. Helge sov mest, förutom en ovanligt lång amningspaus på Åhléns. Vi highfiveade i hissen hemma. 3 timmar, 2 korvar, ett par vårskor till Elsie och gott & blandat från Clas Ohlson. För oss var det ett litet äventyr.


Zinken badade i solsken.

fredag 22 april 2011

Vikk

När Elsie fick napp löste sig amningen till det bättre. Hoppas det går åt samma håll med Helge. Hitintills idag har det gått sådär. Ibland är den okej. Ibland inte.






Jag (=mina två bröst) behöver en vikare ibland.

Ja men Glad Påsk då!




Nu ska det pysslas, ätas godis och god mat i dagarna 4! Lekas i parker och eventuellt shoppas lite vårkläder till valda delar av familjen. Najs.

torsdag 21 april 2011

Ljusning på proppfronten

I eftermiddags tog han plötsligt en napp. En ny jag köpte på Apoteket efter att ha glömt att köpa en på Ica. Han låg länge i min famn och bara tittade och snuttade, sen somnade han och jag la ner honom på soffan. Där sov han i två timmar. Lite senare kom bästa överraskningen; plötsligt var det ok att ligga i pappas famn!


Gissa om vi blev glada!! (Och mina bröstvårtor hurrar!)


Gladare än jag ser ut på denna bild. Ville bara visa min fina lugg.

Bedrift

Gå och handla. Något ganska enkelt. Kan man tycka.

Det är det inte när man ska försöka ta med sig lilla H. Iaf i vagn. Sjal hade förmodligen funkat, men nu var det vagnträning på schemat. Han hatar det inte. Tror jag. Han började med att smågnälla till Ica. Inne på Ica började han att gråta som om han låg på tusen nålar. Stressad glömde jag det viktigaste, ny napp, och köpte massa glass ist. Jag tog upp och tröstade honom men var tvungen att lägga ner honom för att packa varor. Då plötsligt var det helt ok att ligga i vagnen. Hela vägen hem (ca 10 min) låg han och tittade på miniugglalalan!!! Och jag passade på att äta upp en av de nyköpta glassarna. Daim ned päron. Try it. Love it.









Sömn föder...

...sömn! Visste ni det? Vår BVC-Anna (ja, hon är vår!) berättade att när det är så här små så sover de mer, ju mer de sover!

Jag har gått och inbillat mig att det är för att han är så vaken på dagen som han sover relativt bra på natten (han vaknar ca 2-3 ggr och då ammar vi och han, och jag, somnar om). Men han kan tydligen sova hur mycket som helst på dagen och ändå sova på natten. Så idag ska han få sova bäst han vill. Vi ska försöka gå ut och handla mat om ett par timmar. Han sover nu sen ca 1 timme tillbaka (imorse vakande han vid 6-snåret, åt lite och var sen klarvaken i två timmar, sen åt han och somnade om) och när han vaknar ska vi amma amma amma och sen går vi ut och ser om han kan somna i vagnen. Så att jag kan köpa påskgodis, påskpynt, påskduk och påsktvål. Nej. Vanlig tvål.

"Struktureringen" av amningen går ut på att han ska sluta småäta och äta ordentligt när han väl äter, ganska svårt. Han vill amma minst en gång i timmen när han är vaken. Idag ska jag även köpa latexnapp och hoppas att han gillar det bättre. Andra napp-tips?