onsdag 31 oktober 2012

Hjälp

Idag är det examinationstal på en delkurs av retorik A. Jag är nervös. Jag inte kan mina 8 minuter utantill, tappar bort mig och stakar mig.


Så här såg Helge och jag iaf ut igår.



måndag 29 oktober 2012

No comments




Har inte så mycket att tilllägga just nu. Såg ut så här. Pluggar hela dagen och ska göra detsamma imorgon. På onsdag är det x-tal. Just det. Vi gjorde en sjukt rolig inbjudan idag: (vet inte om detta funkar men det är en länk till FB) (och just det, jag pratar med TILLGJORD röst, jag låter INTE så där i verkligheten!)

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152214629075720

söndag 28 oktober 2012

En osminkad verklighet




Här får ni se magen i fritt spelrum. Den har faktiskt krympt. Dessutom har jag inte haft tid eller orka att piffa mig. Idag är ännu en trött trött trött dag. Ska snart yoga och efter det middag hos min pappa. Skönt att slippa fixa mat. Zzzzzzzz

lördag 27 oktober 2012

Summera

Är för trött för att skriva idag. Lite kort får tala för dagens aktiviteter.






Alltså. Just nu.

Det bara gnälls och gnälls och gnälls. Det har varit så i några veckor. Ni som är där vet hur det är. Tillslut tappar man allt och bara vill gråta av utmattning och uppdämpad ilska (som man så klart aaaaaaldrig får ta ut på sina barn... Suck)...

Det värsta är att jag just nu saknar ork att vara busig och leka så mkt som jag egentligen vill. Är bara tråkmamma.

Och imorgon är det upp och hoppa en timma tidigare. Skit. (Jag har "sovmorgon" men det vet man ju hur det brukar bli)

Allt går i ett. Jag vill mest sova. Och plugga.

Just det! Ett klag till. Värken. Den smärtsamma molande stickande värken i nacke, axlar och käkar. Jag vet inte vart jag ska ta vägen ibland. Sover som en kratta pga den... Ok. Slut på klag.

fredag 26 oktober 2012

Fredags mys? Nja...

Alltså, gnälliga barn. Jag får panik. Idag har de gnällt båda två sen de vaknade. Helge vill bli buren och gråter i panik annars. Elsie grät och grät och gnällde och gnällde, inget hjälpte. Inte bäras, inte frukost. Inte ens tv. De gnällde tills jag lämnade dem.
Sen åkte jag till skolan och jobbade häcken av mig så länge jag kunde. Sen kastade jag mig hem igen och hämtade barnen på dagis. Och så börjar det igen. Gnäll gnäll gnäll. Mest Elsie. Vill inte äta. Ingenting.
Nu har det lugnat sig. Madicken är på. De glor till och från, får spel till och från. Jag sitter intill i rent utmattning. Orkar inte ens fixa middag till mig. Johan är ute med en kompis ikväll. Jag vill bara gå och sova.



Så här såg jag iaf ut idag. När jag var lite piggare.

Älska din mage

Igår satt jag i soffan med Elsie och pratade om ditt och datt. Plötsligt började hon klappa på min mage och frågade:
Har du en bebis i magen?

Här skulle jag kunnat börja skratta, skoja bort det, titta menande på Johan mm. Men det gjorde jag inte.

Jag bara svarade att
Nej så här ser min mage ut. Visst är den fin. Känn på den. Är den inte mjuk och go?

Sen trummade vi på den, använde den som kudde och avslutade med att våra magar började prata med varandra.

Jag måste erkänna att jag är lite stolt över att jag sa som jag sa. Men framför allt är jag glad över att det kom naturligt, det var inget jag hade planerat att säga. Jag älskar mig själv lite mer nuförtiden helt enkelt. Och kan förhoppningsvis föra vidare en kroppskärlek till mina barn. Hoppashoppas.


torsdag 25 oktober 2012

Gaaaaah

X talet. Väljer ämne. Är superpepp. Grottar ner mig. Testar på gruppen. Diskuterar.

Kommer hem och inser att ämnet sväljer uppdraget och funderar nu på att byta ämne.

Suck... Sover på saken. Vi hörs imorgon.

Modebloggish

Det är svårt att ta outfitbilder när barnen är hemma utan att få med Helge. Han bakar långsamt mot bokhyllan så fort jag ställer upp iphonen, antagligen för att jag gör så.


Att de bästa bilderna blir när han är framför kameran med mig undrar jag är om det är en slump.

onsdag 24 oktober 2012

Bekvämt

Hann inte ta outfitbild idag. Men var himla obekväma med mina tajts ändå, så kände mig så där halvfin. Jag måste vara bekväm för att känna mig fin.

Nu är det tack och Gonatt.


Bloggretorik

På väg hem från skolan. Har suttit med ett gäng klasskompisar och fnulat på xtalet. Det ska handla om retorik på något sätt. Jag har ett ämne som jag brinner för men jag har inte lyckats få in retoriken ännu. Men det kommer väl.

När jag sökte på mitt ämne ramlade jag över en sida där Eleine Eksvärd intervjuar Blondinbella om bloggretorik. Hur man skulle lägga upp inläggen, hur man skulle appellera till flera olika målgrupper och målgruppsanpassa inläggen. Jag beundrar alla som ambitiösa och tycker inte att det generellt är fel att tjänar på att blogga. Men åh va trist att vara så business. För mig är en blogg personlig och äkta, det är därför jag läser den. Är så där genomtänkt så känns det knappast äkta. Tycker jag.

Här kan du läsa själv.

Mitt ämne? Hur kan vi använda retoriken i kommunikationen med barn för att skapa ett mer jämställt samhälle.

Den du.


tisdag 23 oktober 2012

Instagrammar

Min sons fluffiga hår. Min febriga dotter äter piggelin framför tvn.


Hämtar ett barn på dagis med ett annat och måste få två vagnar hem (svettigt to say the least). Böckerna intill min säng.
Nu. Godnatt.

Borttagan

Å. Det är alltid lika jobbigt att inse att man är borta från någons länklista. Jag vet att jag inte är så kul längre, jag känner det själv. Mina inlägg är likasom lite... matta. Men ändå.
Buuhuu :(

Fina kavajen




E var hemma idag oxå, för säkerhetsskull. Jag hade seminarie på fm och bytte av Johan efteråt. Vi har köpt nya stövlar åt E och nu är vi hemma igen och slappar lite framför tv. Jag behöver jobba med mitt xtal men det är svårt att foka här hemma. Får jobba ikväll ist...

måndag 22 oktober 2012

Ugglalalamodeller sökes

Lördagen den 3:de november ska jag ha en fotografering av en massa härliga barn för Ugglalala. Har du ett eller fler barn i storleken 98-122 som skulle tycka det var kul att vara med? Det kommer att vara mellan 10.30-ca 12 ute i Nacka i Stockholm. Maila mig på info@ugglalala.se för mer info!

Den blomstertid nu tältar




Inte så tjusig idag. Var på jätteintressant föreläsning på fm, åkte hem och avlöste J som tog morgonen med vår febriga lilla Elsie. Nu ska jag läsa men är så trött att jag ser i kors. Kanske måste vila en stund först... (E sover)

lördag 20 oktober 2012

Snyggon diskuterar

Bilden på mig igår är verkligen rutten. Vilket är synd för jag kände mig himla fin. Snygg väska hade jag oxå:




Drack goda drinkar som bl.a. heter pirate eye & jag fick prata av om allt som känner och snurrat i mitt huvud sista tiden. Och sen hade vi en lite högljudd diskussion om ordet Hen och vad man borde göra för att det ska bli mer jämställt i samhället. Det var kul. Vi tyckte lite olika :)

fredag 19 oktober 2012

Rosa

Idag var jag rosa och småprickig.




Nu har jag svidat om och ska dricka drinkar med en vän.



Slut




Jag har haft en väldigt känslosam dag. På flera sätt. Jag höll ett tal som blev mycket mer känslosamt än jag räknat med. Både för mig och publiken. Och jag är allmänt slut efter en vecka fylld med plugg (och nästa vecka är inte mycket lugnare)... Hade tänkt att plugga och/eller jobba nu på efm, men jag orkar ingenting.

torsdag 18 oktober 2012

Ännu en dag i livet



Här står jag i ett mörk vardagsrum och poserar. Haft en lång dag i skolan som ska avrundas med att öva på morgondagens tal och sedan, efter att Johan korr-läst den, skicka iväg min hemtenta till min lärare. Min mamma hjälpte oss med hämtning på dagis idag och vi hann prata en stund innan hon gick hem. Hon berättade om en vän till henne som är sjuk. Så sjukt jobbigt att tänka på och prata om. Jag kan nästan inte.

Ett tal om Hen


Fiktiv situation och fiktiv publik (del av vår utbildning) 
"Svenska akademin har bestämt att skriva in Hen, i betydelsen könsneutralt pronomen, i SAOL och det har blivit ett stort ramaskri om detta. En grupp aktivister emot detta har kallat till ett möte i medborgarhuset i en förort till Stockholm. Publiken är väldigt blandad; unga och gamla, medelklass, arbetarklass och överklass, svenskfödda och utrikesfödda, moderater och sverigedemokrater, kontorsarbetare och industriarbetare. Men de har alla en sak gemensamt; de avskyr ordet Hen. Jag har bett att få komma och tala med dem som en förespråkare av ordet. Publiken är upprörd men också felinformerade och/eller ointresserade om hur och varför Hen används. "

Talet:

Hej och tack för att jag fått komma. Anledningen till att jag bad att få komma hit är för att jag tror att jag kan förklara några missförstånd kring användningen av ordet Hen. Jag är medveten om vart ni alla står och respekterar er åsikt. Efter att jag talat klart är min önskan att ni med ny information vill diskutera möjligheten att acceptera Hen som ett nytt ord i Svenska språket.
Jag älskar att vara kvinna. Jag älskar att klä mig i typiskt kvinnliga plagg, att sminka mig och bära högklackade skor. Jag är stolt över att vara kvinna, över att vara Jag. Precis som ni som sitter här ikväll är stolta över att vara den unika person ni är. Det är här jag vill börja.

Jag vill gärna först bemöta några av de tankar, frågor och åsikter som jag hört emot ordet Hen. Och så vill jag berätta lite om varför jag tycker om ordet och hur jag använder det.

Jag vet att en del tycker att språket blir förvirrande av Hen. Men språket förändras ju hela tiden. Vi säger ju inte längre gingo utan gick, eller skall utan ska. Många andra ord har avkönats under åren som riksdagsman – riksdagsledamot, vetenskapsman – forskare. Många ord skapade under förutsättningen att mannen var normen, eftersom kvinnorna inte fick utbilda sig och jobba. Den tiden är ju förbi sedan länge och visst vill vi alla moderna människor att våra döttrar ska få bli forskare lika gärna som våra söner. Bara ordet Hen i sig gör inte samhället mer jämställt, men det är ett steg på vägen.
Förvirringen som en del upplever är ju också full av möjligheter för oss att själva bilda oss en uppfattning om människan i fråga, utan att lägga fördomar om personen baserat på dess kön.

Men män och kvinnor är olika, är det inte okej? säger kanske en del utav er. Jo, absolut! Men bara för att jag och du (pekar på en kvinna) är kvinnor betyder inte att vi har mer gemensamt än du och jag (pekar på en man). Det enda vi har gemensamt är våra fysiska kön. Andra fysiska drag hos oss är helt olika. Vår bakgrund och levnadssätt är helt olika, vi kanske är olika religion och helt olika uppfattning om vad som är rätt och fel i samhället. Medan du (tittar på mannen) och jag kanske har samma politiska uppfattning, samma typ av liv och bakgrund, och ser dessutom ut på ungefär samma sätt. Alla män är inte lika och alla kvinnor är inte lika. Den biologiska likheten är ofta den enda gemensamma faktorn. Ska vi då bunta ihop alla som har blåa ögon? Svart hår? Olivfärgad hy? Tyvärr anses inte sexism lika illa som rasism, trots att det faktiskt handlar om samma sak: döma/särbehandla någon efter hur den ser ut.  

Hen är ett könsneutralt pronomen som fungerar väldigt bra i textsammanhang t.ex. nyheter där man inte kan eller bör uppge personens kön av t.ex. sekretesskäl, integritetsskäl eller där man helt enkelt inte vet personen kön t.ex. vid en stöld utan vittnen.

Carolina Gynning, som är helt på er sida, sa i en intervju angående varför hon inte tycker om ’Hen’; ”Varför kan inte vi kvinnor bara få vara kvinnor? Jag älskar att vara kvinna.” Det gör ju jag också! Att föra in Hen i vårt språk har ingenting att göra med att radera vår kön att göra. Hen ska inte byta ut Hon eller Han utan vara ett komplement till det. Det är inte en begränsning utan en möjlighet! I Finland finns redan Hen (Hän) och det landet är inte mindre könsneutralt än Sverige. 

Jag är gärna en Hon. Att föra in Hen i svenska språket gör inte mig mindre ’Hon’. Eller dig Han. Men det ger oss, barn och vuxna, ett friare sätt att tala om varandra, utan fördomar eller förväntningar. Vi tillåts vara den unika person vi är.

Språket förändras hela tiden, moderniseras och försvenskar utländska ord. Hen är bara ännu ett nytt ord som förstärker språket och gör det mer mångsidigt.
Vi är alla olika och Hen underlättar för en person att bli bedömd för sin person istället för sitt kön.   
Hen ska inte ersätta Hon/Han utan komplettera dem. Hen är synonym med person och påverkar inte ens könsroll.  Det handlar alltså inte om att radera könen.

Jag hoppas att det jag talat om ikväll har satt ljus på några av de tankar du funderingar du haft. Jag hoppas att jag svarat på några av de frågor som surrat. Jag hoppas att jag visat att vi som vill att Hen ska bli ett accepterat och använt ord i vårt språk inte är extrema fundamentalister, utan vanliga människor som ni, hårt arbetande, föräldrar, goda och unika människor.  Och jag hoppas att ni förstår att vi vill samma sak; att låta alla vara den de är.

En timme senare

Väntrummet på ringens vårdcentral har min rumpa inpräntad på en av sina stolskuddar. Fy va trist det är att bara vänta...


Varför jag var där? För att min nacke och axlar gör så jävla ont att jag knappt kan sova...

Tillslut kom jag in, fick recept på medicin och vi pratade lite om sjukgymnaster. Ska leta reda på en nära hem. Som är bra.

Nu till skolan och jobba på tal och hemtentan.

onsdag 17 oktober 2012

Kylling




Som jag sa, mer färg i dag. Men bilderna är lite sunkiga tyvärr, hann inte ta i dagsljus och blixten på ajfånen ger inga schyssta färger. Dessa två är redigerade i efterhand och visseligen kommer färgerna fram ungefär som de ser ut i verkligheten, men det är som ett dassig filter över bilderna tycker jag...

Älsk på höst




Vissa dagar är finare än andra. Igår var en sån dag. Vi tog en omväg hem genom Tanto och förbi "vår" lekplats. Barnen fick gegga bäst de ville (trots att Helge hade fel skor-de går ju att tvätta). Sen lekte vi och gungande i efmsolen. Det var lite kallt om öronen, men med mössa på gick det bra. En sån dag när hösten är fin, riktigt fin.

För stort? För litet? För vad?

Hörrni, jag gillar bloggar med stora bilder. Så jag testar nu att själv ha stora bilder. Men jag är nyfiken, vad tycker ni? Är det för stort? Eller gillar ni det? Tell me.

ps. Igår kväll sa E att hon inte ville ha blöja i natt. Inga problem sa vi och laddade med plastskydd under lakanen. Men det gick rätt bra. Vi 7 imorse vaknade hon och hade kissat i sängen, men inte ledsen utan tog täcket med sig till soffan och tog av sig de nerkissade byxorna. Som guldstjärna fick hon se lite på tv. Även om många inte gillar 'belöningssystem', så tycker jag att det är bra då och då.

 

tisdag 16 oktober 2012

På & av

Dagens outfit.





Föga spännande. Imorgon blir det massa färg, det känner jag!

Tal

Idag har jag haft ännu ett tal (vi har ca 1 i veckan), denna gång var det ett imitatio. Det är när man håller någon annans tal. Jag valde en person som är mycket olik mig själv, som är en ganska expressiv talare. Jag valde Carl Bildts tvtal från 1992. Ett stillsamt, allvarligt och ganska torrt tal. Det var intressant, men så här i efterhand så ångrar jag att jag inte tog nåt roligare, nåt galnare.

På torsdag ska vi lämna in hemtenta del 1 och på fredag ska vi hålla veckans andra tal. Så. Plugga på.

måndag 15 oktober 2012

En dagens och en arbetsplats

Jag har sagt att jag ska visa min hörna hör hemma men den är jämt så stökig. Nu får ni se lite ändå. Samt en mörk dagens outfit.





Nappat men inte klart

Igår bestämde Johan att nu skulle E sluta med napp. Nja. Hon var själv med och bestämde det. Jag var den enda som var tveksam till det hela. Nappen och trösten den ger är laddat för mig. Min tumme och snuttefilt var en stor trygghet för mig när jag var liten. Dessutom -på ett helt egoistiskt plan- så kändes det så... avslutande. Nu skulle min lilla bebis verkligen bli stor. Ingen napp. Ingen liten unge längre.

Och det blev mycket riktigt en gråtkväll. Pappa fick trösta tills hon somnade. Själv gömde jag mig i sovrummet för att inte rusa fram och ge henne en av de nappar vi gömt i fall att. Imorse vart det mer gråt men det avstyrdes med lite tv (säg inget till Johan).

Jag är just nu på väg hem efter maratonpluggning med 2 klasskompisar så det ska bli spännande att höra hur kvällen gått...



söndag 14 oktober 2012

Modell!

Hallå!
Jag söker barn i storlek 68-122 att modella för Ugglalala! Det handlar om en dags fotografering. Vill dina kids, eller känner du någon som du tror vill vara med? Maila mig på info@ugglalala.se för mer info



lördag 13 oktober 2012

Födelsedag

F-dagskalas varje helg just nu. Idag var det min lillebror Fille som fyllde 16.


Jättemysig dag. Jag syndade med kladdkaka och massa bröd, och njöt av varje tugga. Allt med måtta :)

Bortamatch

Sovit hos min bästis i natt. Urmysigt. Och lika fräscht som på hotell. Nu; hotellfrukost.



fredag 12 oktober 2012

6 år, nytt hår och fina ögon

I måndags firade vi 6 år jag & Johan. Jag fick fina blommor och sen skålade vi i skumpa han köpt. Fina han. Själv hade jag glömt bort det! (jag hade tänkt på det ca 1 månad innan, varje dag fram till lördagen innan ungefär. Sen poff så glömde jag!)




Annars har jag pluggat hemifrån idag samt sytt lite. Igår färgade jag håret. Och idag sa en äldre man att jag har vackra ögon. Det var fint.

Modeblogger in the making










Han ställer upp kameran och backar sen mot bokhyllan. Jag har skapat en modebloggare. Oups. (Outfit från i förrgår)

torsdag 11 oktober 2012

Bra dag

Idag har jag fått mycket gjort och det känns så jäkla bra. Började dagen med två timmar på ett fik där jag skrev ett tal och två situationsbeskrivningar (sånt som vi lämnar in till varje tal) och hade dessutom tid att fixa lite med ugglalalas hemsida, la upp lite fler tunikor. Sen gick jag handlade och sen hem. Jobbade lite mer med ugglalala en stund, la upp ugglor bla. Svarade på mail och sånt. Sen började jag jobba med mitt imitatio-tal, dvs någon annans tal som man ska hålla. Jag valde Carl Bildts tvtal 1992 vid Lasermannens härjande. Mest för att han är så torr och tråkig men oxå för att öva på att vara allvarlig och seriös. Sen klippt jag till lite nya tunikor som jag inte vet när jag ska ha tid att sy ihop. Men kul är det :)


Hade skön-kläder på mig idag. Men lyckades ändå se rätt fin ut tyckte jag.

Feminism - inget för Jihde?

Den här bra krönikan ska ni läsa om Jihde och hans höga tankar om kvinnor. Skärp dig Jihde. Läs lite genusvetebskap vettja .



onsdag 10 oktober 2012

Gnällspik

Å Helge. Min fina söta charmiga gosse. Som just nu är en riktig gnällspik!! Ojojoj. En fas, javisst men åh sån jobbig en. För alla. Han gnäller och gråter för minsta lilla. Och blir så fruktansvärt arg ibland! Han biter och slänger saker!


Söta fina barn. Hoppas din frustration släpper snart. Främst för din skull. Men erkännas ska mamma och pappa också längtar efter gladare dagar.

Fullt

Det är mycket skolarbete nu. Hela veckan har jag haft lektioner och sen suttit kvar och pluggat med klasskompisar. Imorgon och fredag är vi "lediga" men eftersom vi har två tal och en hemtenta att lämna in nästa vecka så kommer jag råplugga båda dagarna. Vill hinna jobba med ugglalala men jag måste prioritera skolan. Hoppas hinna med lite iaf. Saknar det lite. Eller mycket.



tisdag 9 oktober 2012

Nja

Hann istället inte blogga ett smack idag. Höll tal som gick jättebra (hurra!) och satt sen och pratade x-tal med två nya vänner/klasskompisar. Ja inte bara x-tal ska erkännas. Typ allt mellan himmel och jord OCH skolarbete :)




Såg ut så här.

måndag 8 oktober 2012

Löfte och gonatt

Innan jag somnar, dagens.


Gonatt. Imorgon ska jag blogga bättre. Lovar.

Man är ingen bigblogger

Det var inte direkt någon 'rasade' över mitt debatt-tal, men är man en liten blogg så är man. Hade underbara clara skrivit det hade det varit ett jävla liv. Men man kanske ska vara tacksam?

Hur många är ni egentligen? Måste kolla min statistik. Gör det typ. aldrig.


söndag 7 oktober 2012

Mitt debattal om barn och socker

I skolan har vi nästan alltid 'fiktiv publik', dvs vi hittar på en publik och tillfälle för talet. Detta skulle vara under ett stort föräldramöte. Jag skulle vara en förälder som deltar i en paneldebatt om barns sockerkonsumtion. I panelen satt även en pappa som ansåg att 'lite lördagsgodis har ingen dött utav'. Detta är mitt inlägg som då alltså vänder sig till föräldrarna. 

"Hej allesammans och tack för att jag får stjäla er en stund av den här trevliga kvällen. Vi har alla ätit något gott från fikabordet där ute. Det går ju knappt att säga kardemummabulle utan att le, eller hur? Men frågan är om vi verkligen borde göra det?

Jag ska prata lite om socker ikväll och varför jag anser att våra barn inte bör äta det.

Min åsikt är att socker är dåligt för barn. Att minska eller tom utesluta socker i barnens kost är att göra barnen en stor tjänst.

Jag är mamma till två barn, 1,5 och 3 år. Mina barn har fått smaka socker någon gång. Äldsta barnet var nära 2 år första gången och minstingen alldeles nyligen. Jag är inte rabiat. Men jag har valt att utesluta socker i vardagen. Ja, tom lördagsgodis. Det socker de får i sig är från en enstaka tårta när någon fyller år, eller nåt fikabröd vi bakar tillsammans. Socker är inte bra, för någon. Och jag vill att ni, liksom jag, ska göra medvetna val. För era barn.

Jag ska nu berätta om några av de saker jag tycker är viktigt att tänka på när det kommer till barn och socker.

Vi vet alla att barnfetman har ökat i Sverige och socker är en stor bov i detta. Fett och socker i kombination, t.ex. mjölkchoklad, stimulerar hjärnan att äta mer. Och då är det inte gurka vi är sugna på!

Socker höjer kraftigt blodsockret som ger oss energi. Men lika snabbt töms vi på energi och vi blir hålögda, trötta och får koncentrationssvårigheter. Den här bergochdalbanan som kroppen tvingas genomlida är jobbig och hos små barn tolkas det ofta som ’trots’. För barn, som rör sig och gör av med så mycket energi, är det extra viktigt att ha ett jämt blodsocker. Chansen att ha en glad och pigg unge ökar rejält!

Det finns forskare i USA som menar att socker är lika mycket en drog som heroin. Jag vill inte gå så långt idag. Men socker ger samma stimuli i hjärnan som droger och har samma ’avtrubbande effekt’, dvs ju mer du äter desto mer behöver du för att tillfredsställa sitt sockersug nästa gång. Och ännu mer nästa gång osv. Detta kan liknas vid ett drogberoendes begär efter sitt fix, sin drog. Ger man små barn socker regelbundet så skapar man tidigt i livet ett beroende.

En del påstår att det här med mat och socker ’fixeringen’ skapar ätstörningar istället för att förebygga dem. Det är vårt ansvar som föräldrar att se till att det inte blir så. Relationen till mat och socker bör vara avslappnad och inte förbjudande, utan informativ och uppmuntra barnen att själva ta beslut. Det börjar hos oss, hemma vid frukostbordet. Vår uppgift är ge dem en naturlig relation till mat. 

Så här enkelt är det; Mycket socker är farligt. Lite socker är bara lite farligt. Det finns inget nyttigt i socker, ingenting som vår kropp behöver. Därför är det viktigt att vi ger våra barn kunskap och goda vanor tidigt.
 
Så vad föreslår jag? Först och främst hoppas jag att alla mammor och pappor som sitter här slänger sitt ev. dåliga samvete i papperskorgen där borta. Det gör inget att ungarna åt gamla kanelbullar till frukost igår. Idag är en ny dag, det går alltid att äta bättre. I början kan det vara svårt att bryta vanan med socker och barn som ätit socker kan uppvisa ’avvänjningssymptom’ i form av huvudvärk och trötthet, men det går över. Och snart mår de bättre än någonsin!

Jag är förälder, precis som ni. Jag vet att det är svårt ibland. Men vad gör man inte för sina barn? Man vill ju ge dem de bästa förutsättningar man kan! Därför är det så viktigt som pappa och mamma att vara påläst och kunnig, så att man vet vad för val man gör för sina barn. Jag har valt att göra mina barns framtid lite mindre söt. Vad väljer du?"

(Fast i sanningens namn har Helge fått smaka socker kanske 1 gång för 2 veckor sen och det kommer dröja ett bra tag innan nästa gång. Ja. Vi är försiktiga med socker.)

Hmmm...

Johan och barnen är på Skansen och jag är hemma och städar och pluggar. Kan inte låta bli att känna att jag drog nitlotten där.



lördag 6 oktober 2012

Det blev så här:




Klänning från Indiska som jag älskar men inte haft tillfälle att använda förrens nu (jag måste känna för ett plagg).

3årskalasoutfit

Vad ska jag ta på mig?



fredag 5 oktober 2012

Vill ni läsa?

Just det, är det nån som vill läsa mitt anti-socker-tal?

Ps. Här ser man mina pr-skills, eller bristen på dem snarare, hur inbjudande lät det där?

Hatt, Sophie Hatt

En av mina klasskompisar har gett mig ett nytt efternamn. Hatt. Hon skulle skriva in mitt nummer, men visste inte vad jag hette i efternamn och jag hade haft hatt på mig i skolan. Så hon döpte mig till Sophie Hatt. Jag gillat det.


Jag och hatten.


Dagens outfit.

Arga lappen

Nån idiot har försökt stoppa ner detta i sopnedkastet:


Orsakade såklart stopp. Arg lapp nr 1 skrev av dem som tog reda på det. Arg lapp nummer 2:


Skrev av mig. Ja. Jag är jävligt less på hur illa folk beter sig i det här huset. Det här är verkligen inte ett undantag. Händer sånt här hela tiden...


Sen kom det en arg lapp till! Från vår underbara 86-åriga krutgumma Ella. Igår kväll så det plötsligt ut så här:


Undrar vad som hände :)

torsdag 4 oktober 2012

Nere

Jag brukar inte ha nere-dagar så ofta längre, så jag ska kanske inte klaga. Idag är en sån. Trist är det.


Igår var jag piggare och snyggare. Och imorgon kommer jag må bra igen. Kanske mår jag tom bättre om en timme då jag ska på en liten klasskväll hos en i min klass. Vi får se.

Kort

Har sytt idag, men är besviken över hur mycket mindre jag hunnit än jag tänkt. Får sitta lite ikväll så att jag får iväg lite pressmeddelande iaf. Är så dålig på att göra reklam för ugglalala. :(
Nu ska jag hämta barnen.

onsdag 3 oktober 2012

Ett stopp och ett stop

Jag skulle ha köpstopp. Men det blev ett stop-köp.





Men nu är det STOPP!

måndag 1 oktober 2012

Det är lite mycket nu

...så jag hinner bara slänga in em outfit och ett suddigt smile.





Skriver mer imorgon. Om en skön grej.