lördag 31 maj 2008

Nu

Kameran ligger på laddning så det får bli ett ruttet suddigt (och ganska osmikrande, speciellt som jag står som ett fån) kort med mobilen för nu. Sushi i solen outfit är det här iallafall.

Skor från Italien, shortsen är ärvda av min kusin i usa och linne, hatt och bh från HM.

När man ser det här...

...kan man undra varför jag vill sluta på min nuvarande arbetsplats. För så här trevligt hade jag det i torsdagskväll på jobbet. Efter allt slit och jobb med att få lokalen tipptopp fick vi massor av snälla kommentarer över hur fint det var. Och det var det! Ska visa lite bilder på allt arbete i ett senare inlägg. Nu ska jag ut i solen igen.
Klänning: Veromoda klänning som jag sytt nya ärmar och volangkant på av en gammal gardin. Skor: Beyond Retro
Halsband: Sofias flinka fingrar





fredag 30 maj 2008

Fint

Ful bild på fin väska. Finaste Sahar gav den till mig. Jag älskar tygkassar! Denna är vid min sida var dag just nu :)

Vart är jag?



Ursäkta två dagars tystnad. Igår var det fest på jobbet och idag gick det inte att gå till jobbet. Bakis? Nej. Slutkörd och brist på mat ledde till att jag inte kom längre än till tunnelbanestationen innan jag var tvungen att vända och gå hem och lägga mig. Ont i hela kroppen och kräkits hela dagen...


onsdag 28 maj 2008

Massor...

...att göra på jobbet idag inför stor fest här imorgon kväll. Jag och Sofia klär hela lokalen i tyger och annat krimskrams. Jobbajobba.

Klänning: Ellos.se
Skor: Converse
Halsband: Geoart

tisdag 27 maj 2008

Det är en lång historia


Mina skor är köpta i Polen när jag var där sommaren 2005. De skaver och gör ont och jag minns att jag inte var helt nöjd efteråt, men Magda och hennes mamma var otåliga. Det hade regnat och mina fötter blev kalla och blöta där vi gick ärenden i Wroclaw city. När vi gick in i shoppingcentrat bad jag att få gå och kolla på ett par nya skor. Jag la mina trasiga, högt älskade, gamla ballerina i lådan de nya kom i och gick tveksamt ut i regnet i de nya. Jag sa inget till Magda. Hon skulle bara tycka att jag var jobbig. Det tyckte hon nog redan, det hördes på tonen hon använde i samtalet med sin mamma där de gick bredvid mig och pratade polska med varann utan att Magda någonsin översätte ett ord åt mig. Som de hade gjort sen jag anlände 3 veckor tidigare och skulle fortsätta göra hela sommaren. Fram tills den dagen så jag såg dem båda sista gången, när jag skräckslagen återvände till Magdas lägenheten för att hämta mina sista tillhörigheter.

Det kommer jag att tänka på idag. I mina obekväma men rätt snygga skor.

måndag 26 maj 2008

Moodswings




Jag känner på många sätt. Här är två.


Klänning: åhléns
Sko: hasbeen
Kofta: HM
Halsband: 2a hand
Tajts: ?

söndag 25 maj 2008

Sömnig

Orkar inte såna här helger egentligen. Såna när man dricker och röker alldels för mycket och inser att hela helgen har gått åt till att vara bakis. Ursh. Nej. Dåligt. Snart kommer ett sundare liv. Ett liv som jag även önskar ska innehålla ett eget sommarställe.

Till morsdagmiddagen ikväll:
Glasögon: Loppis i Sundsvall
Klänning: Monki
Kofta: 2hand
Sjal: Bikbok
Skor: Skopunkten.

lördag 24 maj 2008

I'm too sexy for my shirt






Kolla in blicken; jag tror tydligen att jag är någon slags sexgudinna och ska förevigas för kommande generationer...
Iaf, klänning från Monki, kofta från HM och skor från Beyond Retro.
Tror jag skippar smycken idag. Men om jag tar nåt så blir det 5 sekunder innan jag går som för det mesta. Då missar ni det, för jag går om 5 minuter för att handla chips, oliver och kladdkaka till min lillebror och hans kalas.


Jag vill bara ha roligt

Sitter och tittar på den här härlig 80tals rullen medan J lagar korvstroganoff. Efter maten ska jag byta om (till något 80tals inspirerat tror jag!) och jag och J går på kalas hos min lillebror. It's a good saturday.

Roa mig rosa

Fredagens utstyrsel:


Kjol: Återvinnarna

Top: Ginatricot

Skor: Beyond Retro
Pärlhalsband: Vintage

Finaste knappen bakpåkjolen

torsdag 22 maj 2008

Mina sköna pojkar


Det är som det ska



Solen skiner. Den borde alltid skina. Jag blir så fin på insidan när det skiner. Jag tycker om alla. Och mig själv. Och jag mår bäst när jag tycker om alla andra och mig själv. Nu sitter jag och lyssnar på fågelkvitter. Inomhus. Hur och Varför undrar du? Det ska jag avslöja vid ett senare tillfälle.

Klänning: Indiska
Skor: Beyond Retro
Skärp: HM (gammalt som gatan)
Kofta: Lindex
Solglasögon: HM



Mittemot varann låg jag och solen och vilade på varsitt himlavarv.


onsdag 21 maj 2008

Jag drömmer om Edie



Hon ser så glad ut.
Hennes naiva skratt och barnsliga ansikte.
Och samtidigt är allt så dekadent.
Hon är trots det (eller tack vare det), sagolikt vacker.



En bra dag för vänskap

Ser ni. Jag skrattar. Ni förstår, gårkvällen var fantastisk. Jag och min vän F är just det, vänner igen. Vi satt i den kalla vårsolen, drack lite öl, rökte några cigg och pratade om allt. Och det kändes helt fantastiskt. Jag insåg hur otroligt mycket jag har saknat henne och blev påmind om vilken otroligt kreativ och härligt person hon är. Och det känns fantastiskt att ha henne tillbaka i mitt liv. Se så glad jag är.


...Och fin i håret (tack världens bästa norska Monica på Hårgänget) är jag oxå!


Klänning: HM
Kofta: Lindex
Halsband: Fått av F för många år sen, finns på Geoart
Skor: Skopunkten
Ring: Köpt i London (vänskapsring med bästa K)

tisdag 20 maj 2008

Tryckt mot väggen i hopp om att se snygg och cool ut


Jag ser mest orolig ut.

"Hur ska kortet bli?"
"Vad kommer hända med mig i höst?"
"Hur ska jag ha råd att mätta mitt shoppingbehov?"
"Kommer jag nånsin få färdig min kortfilm?"
"Kommer vi nånsin få flytta till någonting större?"
"Är det någon idé att skaffa barn eller är planeten dömd?"
(hihi skrev planen först... freudianskt?)

Idag ska jag klippa mig. Därav backslicken. Efter det ska jag träffa hon som jag inte längre egentligen är kompis med, eftersom hon inte ville det. Vi får se hur det går. Jag är nervös. Sånt här är så jävla jobbigt.


Mer av ett par skor


Skor: Beyond Retro
Jeans: Monki
Top: HM
Kavaj: HM
Halsband: Vet ej, är en gamal byxkedja från London

måndag 19 maj 2008

Spring, det är grönt!


När jag var liten var det nästan som en tävling. Att hinna springa över gatan innan det blev rött. Med skräckblandad förtjusning flög benen över de vita ränderna och blicken flackade mellan grönagubben och den hägrande trottoaren. Lite så känns det nu.
Jag hann alltid över. Och det gör jag nog den här gången oxå.


Skor: Skopunkten
Strumpbyxor, klänning, kofta: HM
Skärp: Osäker... HM kanske?
Halsband: Dopgåva
Ring: Mammas gamla


Tack...

...för alla fina kommentarer kring mitt stora (härliga) beslut! Ni är så fina och snälla och ni fattar inte hur mycket det betyder att få höra från (mer eller mindre främmade) människor att man gjort det rätta. Att det är en bra grej. Att jag är modig.
Idag är det så officiellt det kan bli, då alla fick veta på jobbet. Känns så förbannat skönt att göra det här. Stort och läskigt och härligt. 18:de juni är min sista dag (mindre än 1 månad!!!) eftersom jag och J åker till England på semester på efm samma dag. Overkligt.
Nu är det bara Mamma och Pappa (med partners) kvar, vill inte berätta över telefon egentligen, men vi ses inte så ofta så jag vet inte om jag kan hålla mig mycket längre... (De läser inte min blogg btw)
Återkommer snart med min gröna klädsel för dagen :)
Kram
/A

söndag 18 maj 2008

När kläder bara ska på

Maglycka

Alexandra Fundin's finfina badräkt

OK. Hej.
Om en dryg månad är jag arbetslös. Och ni vet vad det betyder: Inga pengar (hej dyra värdelösa a-kassa, tack). Och just nu har jag hittat en baddräkt som får mitt bukfett att göra volter av lycka. (Nej, det är inte det småblommiga mönstret, utan det är det de härliga rynkorna över magen! Tjoohoo!) Men. Nej. Den ska kosta 1000:-. Det är dyrt, men om man har ett jobb kan man ju faktiskt spara och unna sig. Men nej. Jag ska gå och bli arbetslös. Smart.
Nu skulle det vara bra att vara en kändis och få gratisprylar kastade över sig. Men nej. Jag får sitta hemma och sukta och i sommar gå på standen i mina gamla stadium bikinis från förrförrförra året. I Stockholm kan man köpa den här. Men det skiter väl jag i.

lördag 17 maj 2008

Beigefest





Blommig klänning:HM
Rosa klänning (bild 2): Ellos
Skor: Skopunkten
Pärlor: HM
Allt annat second hand

fredag 16 maj 2008

Klä på dig kvinna




















Så här kan man se ut när man är lite bakis.
Det gör iaf jag. Det här är min nya klänning som jag köpte för mina sista pengar även fast jag inte borde. Å hej så trendig den är då! Om ni inte redan luskat ut det så är jag allergisk för 'modemåsten', inne/ute-listor och allt som är 'rätt', just nu' och 'trendigt'. Jag gillar kläder. Inte alla kläder förstås och inte samtidigt. Jag eftersträvar aldrig att klä mig trendigt, men ibland sammanfaller det jag gillar med Sofi's mode-sidor och dyl. Det är kul, för då finns det i massor av affärer (som höga midjor som jag letade mig fördärvad efter i 2 år innan det plötsligt exploderade några år sen och nu finns det överallt, hurra!), men det är inte för att det finns i tidning som jag gillar det, om ni fattar vad jag menar.
Nej. Egen stil är det enda jag tycker är inne. Jämt.

Skor: Converse
Klänning& tajts: Indiska
Kofta; gammal HM trasa
Sjal: HM


Och ja, jag måste gå och klippa mig. Ser ut som ett skämt i nacken. Men. Det blir sista gången på länge. Som snart arbetslös har jag inte råd att ha den här fina frisyren... måste ha en som bara får växa... Trist. Om ingen bra frisör vill sponsra mig förstås. Ring mig.


Jag brukar inte göra så här


Men den här flickan är så söt att jag får ont. Jag vill oxå ha långt brunt hår, weezer-glasögon och charmigaste leendet i stan. Titta mer på henne här.
Det är på franska, så förvänta dig inte att fatta något. Om du inte kan franska vill säga.


torsdag 15 maj 2008

Så här är det.


Så, så här är det; när jag började på min nuvarande arbetsplats var det helt underbart. Jag hade gjort min kortfilm och samtidigt jobbat i receptionen på ett stort företag där jag känt mig helt meningslös. På det nya (nuvarande) jobb fick jag inte bara vara på en kreativ arbetsplats med massa sköna människor, utan även känna att jag var viktig. Jag vet att det jag gjort under min tid här har varit väldigt uppskattat och jag har gjort ett bra jobb. Men eftersom jag är en person som vill väldigt mycket och även vet att jag har en talang så var ju aldrig tanken att jag skulle stanna här för alltid, dessutom var det ett vikariat.

På hösten började en praktikant hos oss och jag började må dåligt. Jag fick se hur en 19-årig tjej fick göra massa roliga saker, vara med, lära sig medan jag sprang runt och plockade in disk och lagade trasiga skrivare. Men eftersom jag trivdes så bra med arbetsplasten och min chef antydde att han ville att jag skulle stanna så kom jag på förslaget att jag skulle stanna och på deltid backa upp den andra tjejen när hon kom tillbaka mot att jag resten av tiden fick jobba som jr copywriter och lära mig en massa om det här jobbet som jag verkligen tror skulle passa mig. Förslaget togs emot positivt och jag skulle börja kvällskursen i copywriting på våren.
Härliga tider tänkte jag. Arbetsuppgifterna skulle delas upp from 1 juni mellan mig och den återvändande receptionisten och jag skulle lämna ifrån mig allt, utom servicebiten. Jag skulle ta hand om fika och lunch inför möten, att lokalerna såg fräscha ut, att disken var inplockad osv.
Men en stor grå sten växte till ett mindre berg inom mig. Det kändes plötsligt inget bra om dagarna. Jag fattade inte varför. Jag skyllde på min vänskapsförlust, för att jag trodde att det var därför. Att jag kände mig ensam och utanför. Jag var deppig, sur, vrång och ledsen.
I förra veckan tog min ena chef mig åt sidan och frågade hur det var. ‘Bratackhurärdetsjälv’ svarade jag och log mitt bästa fejkleende. Sen frågade han igen.
-Vill du veta ärligt? sa jag.
-Ja.
-OK. Inte så bra. Personliga problem.
Vi pratade kort om det.
-OK. Är det säker på att det är allt? säger han i allvälmening.
Jag tänkte i en halv sekund. Så insåg jag. Jag kan inte längre. Jag orkar inte fejka längre.
-Nej, svarar jag.
Så sa jag som det var. Det som jag själv visste men inte hade vågat inse. Det funkade inte längre. Jag tycker inte längre om mitt jobb. Vi pratade om den nya tjänsten. Skulle jag verkligen klara av att stå med ena benet i receptionen och andra benet i ett mer utvecklande jobb. Då insåg jag. Att det inte skulle funka. Jag kan inte med självrespekt och glädje jobba som receptionist längre. Jag vet vad jag vill nu, jag vet att jag är duktig. Jag vill mer. Mycket mer. Det skulle inte vara schysst mot varken mig, min chef eller mina kollegor. Jag grät där i köket. Jag gick hem och grät ännu mer i soffan med J. Han tröstade och lyssnade, peppade och kramade. Efter 4 timmas grin kunde jag äntligen säga det högt, det som jag insåg i köket på jobbet. Jag måste sluta. Jag måste klippa helt. Måste hoppa. Jag ser ingen mark. Jag ser inget nät. Men jag måste hoppa. Och det kändes fantastiskt.
Jag vakande nästa morgon och allt kändes annorlunda. Lite nervös var jag innan jag pratade med min chef men han var som vanligt fantastisk. För en grej kan jag säga, jag kommer aldrig ha en sån bra chef igen. Han är så schysst, ärlig, lätt att prata med och framför allt, så ser han en. Han såg mig. Ville ge mig en chans. Jag sa som det var (utan att börja gråta! Hurra!) och bad om ursäkt, men det behövdes inte, han tyckte att jag var modig och uppskattade min ärlighet. Samt att det var ett moget beslut att ta. Kändes otroligt bra. Mitt kontrakt som vikare går ut den sista juni, så det kom vi överens om igår var ett bra slut datum. Jag får 2 1/2 vecka att friska upp den andra tjejens minne, men åker jag och J till England över midsommar och en veckan efter. Sen kommer vi hem och då. Ja, då börjar det. Äventyret.

Vad ska hända med mig? Jag vet inte. Jag har många planer. Söka mindre kurser på universitet i höst och i vår, och om jag fortfarande vill och behöver (dvs att jag inte redan jobbar med något i den stilen eller något annat jag gillar) kanske söka till Berghs copyutbildning till nästa höst. Och säkert en massa annat. Jag kommer utveckla min blogg, det vet jag alldels säkert, har massa spännande planer... Jag kommer klippa klart min kortfilm. Skriva på manusidéer kanske. Ta vara på dagarna jag fått att leva i. Promenera. Laga mat. Springa. Cykla tills snön hindrar mig. Hitta på fiffiga sätt att göra massa mysigt saker gratis. Det ska bli spännande.
Som ni hör är detta goda nyheter. Och sorgligt eftersom jag kommer sakna mina kollegor hemsk mycket. Och att få lön :) Men jag vinner så mycket på att våga släppa. Att våga leva så som jag vill leva, inte som jag tror att jag borde. Äntligen.

Euforia

Det är så lätt att förtränga hur man egentligen mår att när man erkänner det för sig själv så blir det euforia. Jag berättar mer snart.

Klänning: HM
Strumpbyxor: HM (de syns inte men de är lila...)
Skor: Vagabond
Kofta: Lindex
Lackskärp: minns inte
Halsband & armband: Andra hand


onsdag 14 maj 2008

I en källare finns en fotostudio





Och där var jag och roade mig på lunchen. Det var kul. Jag kommer tillbaka.

Jeans: Topshop
Topp: HM
Kavaj: ellos.se
Skor: Converse
Halsband: Geoart

ps. presentationen gick bra. var väldigt nervös och pratade för fort, men efteråt blev det öl och skratt i massor så på det hela var det en underbar kväll.

tisdag 13 maj 2008

Begär


På begäran kommer här flera bilder på mina fina kissekatter som jag älskar hejdlöst och rätt vansinningt mycket. Jag skulle kunna starta en ny blogg med bara bilder på dem. Men det ska jag inte. Jag lovar.


Mitt värde

Vilken konstig grej; bloggvarde.se
Jag fick veta att tränade apor hade kommit fram till detta:

Din blogg är värderad till: 161 690 kr

Jag ville hellre veta hur mycket en tränad apa kostar, men ok då.
Men ifs, jag skulle behöva 161 690 kr, nån som vill köpa?

Jag skulle vilja illustrera min panik



Ikväll ska jag presentera mitt projekt på kvällskursen... Satt med sista detaljena nu på lunchen... Varför är jag alltid ute i sista stund..?

Fin 'ny' klänning dagen till ära från Röda korset, halsband och ringar från HM, skor från Skopunkten.

måndag 12 maj 2008

Svar


Fina, fina, ni som ställt frågor till mig. Här kommer svaren.


Ida sa...

Hva slags jobb er det du har? Tror du at du kommer til å jobbe med det resten av livet?

Jag jobbar just nu som receptionist/ekonomiassisten på en reklambyrå. Och nej, det kommer jag inte göra. Jag vet inte vad jag kommer att göra resten av livet, men jag tror det kommer att vara en massa olika saker. Det ska bli kul att ta reda på :)

Hva er ditt yndlings plagg?

Jag kan inte välja ett plagg, mina kläder är som mina små barn, jag älskar dem alla lika mycket... Jag vet, nördigt, men sant....

Elin sa...

Vad lyssnar du på för musik?

Det är lite olika, om jag skriver tycker jag om att lyssna på klassisk musik. På jobbet och när jag bara struttar runt hemma lyssnar jag just nu på Ane Brun, Rufus Wainright, Cardigans Best of skiva. Och så blir det mycket gammal indie. När jag blir full blir det mest gamla pojkband, Madonna och 70/80-tals disco.

Kicki sa...

Vilken är din favoritstad? Bor du på söder?

Åh, vilken svår fråga. Jag är uppväxt på Södermalm i Stockholm så det ligger mig närmast hjärtat, men 8 år i London fick mig att älska den staden nästan lika mycket. Men om jag måste välja så blir det Stockholm.

Vilket är ditt bästa second hand-fynd?

Det senaste jag gjorde, eftersom jag alltid hittar så fina saker blir det omöjligt att välja en...


Karolina sa...

jag har ju förstått att du jobbar/jobbat(?) en del med film, så jag undrar vad du gillar för film?
:)

Svår fråga. Jag har några filmer som jag kan se om hur många gånger som helst, bla Antonia's värld, Groundhog day, Being John Malkovich, The Royal Tennenbaums, Eturnal sunshine of the spotless mind, Det levande slottet, Moulin Rouge, Adaptation, Blade Runner m.fl. Som du märker finns det ingen direkt logik i urvalet. Men jag är en sucker för Sci-fi filmer, musikaler, freakiga stories och filmer med berättelser som sträcker sig över flera generationer.

Anna Krimskrams sa...

Dina bästa secondhandställen i Sthlm? Är de värda at flytta till Sthlm för? :)

Återvinnarna på Götgatan är underbart, superbilligt, jättefin personal och en av de få ställen i Stockholm man kan göra riktiga fynd! Men nej. Man ska bo där hjärtat hör hemma.

miri sa...

vilken är din absoluta favoritfilm, och varför?

Den frågan är så svår. Men om jag måste välja så får det bli Being John Malkovich. För att när jag såg den filmen första gången så insåg jag hur j*vla bra ett manus kan vara. Och att jag oxå ville skriva såna fantastiska manus.


vilken musik väljer du när du är deppig och viljen åker på när du är glad?

Deppmusik: Klassisk musik eller Nick Drake. Gladmusik: Onehitwonders från 80 och 90-talet

vad dricker du helst när det är fest?

Oj, det som bjuds, haha! Jag älskar öl, rödvin, ouzo och när sommaren kommer vill jag plötsligt dricka vitt vin och rosevin.

om du har en helt ledig dag, vad skulle du då allra helst vilja göra?

Först skulle jag äta en långfrukost; (på min balkong som jag inte har ännu, men en dag kommer att ha) latte, smörgås, juice, ägg, bacon och yoghurt. Sen skulle jag och J ta en promis till nåt museum, strosa runt där ett par timmar, eller ta en båt ut i skärgården. Sen en långlunch med massa god mat och vin. Efter det skulle vi ta en promis för att jobba upp hungern igen, gå hem till några sköna vänner som vi lagar middag med, dricker massa vin och snackar massa skit tills vi inte orkar mer. Då tar vi en taxi hem, går förbi McDonalds och fyllekäkar, sen hem och däckar.

du blir portad från sverige. vilket land skulle du då ta ditt pick och pack till?

Något varmt land. Har alltid velat bo i ett varmt land. Sol varje dag. Shit, jag skulle må så bra.

vad läser du helst utöver scifi?

Gärna böcker om svenska språket och film.


krma!

Kram right back at you!

underbaraclara sa...

om du måste vara Beyonce eller Maria Carey, vem väljer du?

Haha, ja det blir nog Beyonce, har utvecklat en allergi mot Maria Carey. Dessutom verkar Beyonce vara en mycket skönare person.

om du måste välja reinfeldt eller sahlin?

Sahlin.

chips eller godis?

GODIS!!! Saltlakttris och chocklad.

cykelsemester eller fotvandring?

Fotvandring, så man hinner se allt vackert omkring sig ordentligt!

puss

puss på dig!!

Anonym sa...

1.hur gör man för att få ett jobb som ditt?
Det jobbet jag har idag, receptionist/ekonomiassistent, är inte så svårt att få. Jag har extrajobbat som receptionist medan jag pluggade och började sen jobba på ett uthyrningsföretag. Jobbet på reklambyrån hittade jag i Resumé, sökte och fick det.

2. kan du inte visa fler bilder på dina katter?

Va söt du är, det är klart jag kan :)

3. varifrån kommer du?

Jag är uppväxt på Södermalm i Stockholm, där jag fortfarande bor (förutom mina år i London).

Gurli sa...

Hur många klänningar har du?

Jag har nu räknat mina klänningar! Det var 60 st, varav två stycken jag aldrig använt!

Har du löst fönster-problemet?

Nej. Och nu känns det ännu längre bort... Jag får stå ut ett tag till...

Vet du om att du är värdefull?

Tack fina du...

Jag hoppas du vet att jag älskar dig?

JAAAA! Och jag dig!

Det här var ju superkul. Tack för frågorna gulliga fina ni!
Puss puss puss!
//Alma

Väskfest

Den här fantastiska saken hittade jag på Myrornas i Karlstad! Hurra för mig!

Grönt är fortfarande skönt


klänning: hm
skor: vagabond
halsband: dopgåva
väska: myrorna i karlstad